cayicen135

Bizim için çayın da futbolun da demlisi makbuldür

nefret ve sidik yarışı

kimsenin kimseyi suçlamaya hakkının olmadığı bi akşamı yaşadık dün gece. özellikle dün gece yazmak istemedim ki sinirlerim yatışsın.

maç sonu volkan'ın "saraçoğlu'nda böyle şeyler olmaz" ve hafız'ın yazdığı arda'nın sidik yarışı mahiyetindeki açıklamaları neyi değiştirebilir. mondragon'un hiç bir fener maçında ısınamayışı, hasan'ın başına gelen yumurta, eser hoca ve gerets'in kafasının yarılmaları nerede oldu acaba. aynı şekilde fatih akyel'in samiyen'e geldiği ilk maçta olanlar, meşhur su şavaşı ve dün samet'in kafasının yarılması. bunlar sadece son 3-4 yılda yaşanlar.

yıllardır herkesin alet olduğu dünyanın 3. büyük derbisi olarak lanse edilen ve en çok 3 ülkede naklen yayınlanan derbi rezilliği sonrası bazı şeyleri gözden geçirmek gerekiyor.

dünyanın önemli derbileri, ekonomik, sosyal ve etnik farklara dayanıyor. bu farkların hiçbirisi galatasaray-fenerbahçe için geçerli değil.

bu derbiyi önemli yapan tek şey nefret. daha 4 gün önce bir açılışta yan yana gelen sabri, emre aşık, emre belözoğlu, arda ve semih'i sahada tanımak imkansızdı. maçın ilk düdüğünden itibaren emre b.- sabri mücadelesi, sürekli yapılan sert faullerle ve tvden de duyulabilen küfürlerle devam etti.
çok uzatmaya gerek yok aslında olanları. sadece aklıma gelen bir cümleyle bitirmek lazım. bu cümle rakel dink'e ait. hrant dink'in cenazesi sırasında söylediği bu cümle açıklıyor aslında her şeyi.

"bir bebekten katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz kardeşlerim"

0 yorum:

İzleyiciler