cayicen135

Bizim için çayın da futbolun da demlisi makbuldür

playoffs

Biraz geçikmeli de olsa playofflarla ilgili yazımı ve hafızın sorusuna yanıtımı kısa ve öz olarak olarak yazmak istiyorum.Geçikme için de Hamınızdan üzr istiyirem(azerbaycan effect)..

İlk olarak Dogu konferansından baslamak istiorum

Clevland-Detroit: Bu eşleşmede yazılacak fazla birsey yok.Şuan durum zaten 3-0..4-0'da biter..
Lebrondan bekledıgımız playoff rakamlarını bu seride clevland'ın hiç zorlanmamasından(ilk maç dışında) goremedik..artık önümüzdeki maçlara bakacagız..

Boston-Chicago:playoff açılış maçlarında illaki bir süpriz olur..O da bu maçtan çıktı..Bostonunun garnettsiz olsada bu seriyi 4-2 ile geçicegini düşünüyorum..Seriye ait güzel notlardansa İlk maçtaki rookie playoff rekorunu egale eden Derrick Rose'un 36 sayılık performansı ve ikinci maçtaki iki eski UConn mezunu olan Ben Gordon ve Ray Allen'in son periyodda gitgide ilerleyen (one man show tadında)düellolarını söyleyebilirim.

Orlando-Philedelphia:Açıkcası ilk turlarda en şaşırtan sonuç bu eşleşmeden çıktı..Anlaşılmaz bi şekilde Orlando,rakibine karşı çok üstün olmasına karşı,ilk periyodlarda enerjisi tukenmiş yada isteksiz gibi oynayıp,sonlara dogru da anlamsız bi panik içersinde oynuyor..Diger bi faktorde Orlandonun gizli lideri hido'nun bana gore sakatlıgının etkısıyle gereken katkıyı verememesi..Yine de Orlando'nun bu seriyi alacagını düşünüyorum..

Atlanta-Miami:Daha onceki yazımda wade hayranı oldugumu soylemiştim..Bu seriyle ilgili soylenebilecek tek sey de o zaten..O Extra rakamlara ulaşırsa miami bu seriyi kazanabilir..Bana göre de bunu başaracak..

Batı konferansı:

Lakers-Jazz:Yine yazılcak fazla birşey yok.4-1 yada 4-2 biter..

Nuggets-Hornets:Denver seriyi alır..Ancak Billups ilk defa neler yapabilecegini daha dogrusu ne kadar domine edebilecegini gosterdi.Yine 4-1 yada 4-2..

Spurs-Mavericks: San antonio sonunda ilk turda elenecek gibi gozukuyor..Eleneceklerse de bunu herseylerini ortaya koymadan yapmayacaklar..Dallas'în 4. maçtaki performansı seriyi belirleyecek..

Rockets-Trail Blazers:Portland'ın şu durumda olması bile buyuk basarı..Houston içinde aynı seyi söyleyebiliriz..1 numaralı skorerleri(T-mac) olmadan da neler yapabileceklerini gosterdiler..
Gonlüm Portland'dan yana olsa da Houston tecrubesiyle seriyi kazanır..

Gelelim İbo meselesine;

İbo'nun ne kalitesini ne kariyerini ne de şuan ki durumunun ne kadar iyi oldugunu Mrsiçle karşılaştırmam..İbo olsaydı faydalı olurmuydu sorusunu da burda gereksiz görüyorum..İbrahim Kutluay bu sene bu takımın bi parçası olmalıydı !Bu takımı(genellikle motivasyonla maç kazanıyor) bir arada tutacak ateşliyecek oyuncu kesinlikle oydu..Butun bunların dışında son on yıla bakarsak "pure scorer" diyebilecegimiz bence avrupanın en büyük oyuncusu..Fenerbahceliligini tartışmıyorum zaten..Butun bu yazdıklarıma karşı ise tanyeviç var..Kendisi ne solomon ne ibo yada kendi otoritesine tehdit olarak düşündüğü hiç bir oyuncuyu istemiyor.

P.S: Son olarakta deginmek istedigim Ricky Rubio meselesi var..Burda kilit nokta avupa basketbolu ve nba..avrupa'da kal kral ol artık çok dogru birşey degil..avrupa'da kral olan oyunculara(son dönemde) bi bakarsanız(papaloukas,siskaouskas tarzı)..Bu adamlar zaten nba tarafından istenmiyor..Tabi bunların da istisnasi war ;jasikevicious,navarro gibi fakat artık oyuncu tipleri avrupa ve nba e uygun olmarı yönünden ayrılıyor..Avrupayı domıne edemıyecek bı adam gıdıp orda basarılı olabılıyor..Bunlar için de nowitzki,parker,calderon,bargnani,gallinari gibi oyuncarın avrupa kariyerlerine bakmanız yeterli..Olimpiyatlardaki ispanya takımında amerikaya karşı yaptıklarından,o takımın 3. gardı sergio rodrigezin bile nba'de 10 15 dakika süre alıp birşeyler yapması,ve kendisinin potansiyelinden dolayı ben kendisinin başarılı olacagını düşünüyorum..

derbi günlüğü vol. 1


Nefesleri kesecek bir halı saha maçı yapılacak haftaya. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadele için, Maç öncesi yazıları, bahis tahminleri, istatistikleri, maç sonu yazıları ve yorumlarla derbinin nabzını tutmaya devam edeceğiz.

Takım kadrolarının belirlenmesinin ardından yazılarımız devam edecek blog sakinleri.

Not: Merak edenler için emre'nin t-shirt mecidiyeköy'den 10 ytl'ye alınmıştır.

ricky rubio draftlara girme kararı aldı

18 yaşındaki İspanyol oyun kurucu Ricky Rubio, Haziran ayındaki 2009 NBA Draftı’na girme kararı aldı

la vittoria sara nostra

Kaldı 6

Turkcell Süper Lig’in bitmesine altı hafta kala cayicen135’teki dostlarla biraz konuşmak, dertleşmek ve durum değerlendirmesi yapmak istiyorum.

Sivasspor

Sivasspor’un formu son haftalarda gittikçe düşüyor. Bunu yorgunluğa, strese bağlayabilirim. Sezonun sonuna doğru maçlarda tecrübe ön plana çıkıyor. Bu bir senede sahip olunacak bir özellik değil. Sivasspor’un sergilemek istediği aslında her Anadolu takımı gibi sert oyunun yanında, teknik oyuncularla gol bulabilmek. Bunu bana göre Türkiye için etkili forvet hattıyla başarıyorlar. Bu sene onlar için en büyük artıyı transfer edilen Bilica sağlamıştır. Gelecek sezon ellerinde tutabilecekler mi bilmiyorum ama Sivas defansını bu sezon toparladığı kesin. Lakin Bülent Uygun’dan hiç bahsetmeyeceğim çünkü ayrı bir yazı çıkarabilirim.

Emre Özatakan’ın Goal.com Türkiye ve Goal.com İnternational’da yayınlanan yazısını okumanızı tavsiye ediyorum.

Beşiktaş

Beşiktaş’ı en güzel hafta hafta inceleyerek anlatabiliriz. Çünkü Mustafa Denizli’nin getirdiği güven ve Ernst, takıma yerleştikten sonra Beşiktaş her maçı farklı tarzlarda oynayarak kazandı. Bazıları buna çeşitlilik diyebilir. Haklıdır da ama Barcelona’da çeşitlilik olur, Manchester United’da olur. Her hafta takımının iskeletini bozmanın bitime az kala anlamsız olduğunu düşünüyorum. Son iki haftadır takımı yöneten, futbol oynatan Yusuf bu hafta maça kenarda başlıyor. Sahanın en çok koşan oyuncusu Holosko çıkıyor, Bobo oyunda kalıyor. Son dakikada Bobo’nun kafa vuruşu maçta girdiği tek pozisyon. Atsa çok şey değişir miydi? Neler olurdu kapalıda kestiremiyorum.

Trabzonspor

Ersun Yanal ve ekibi yarışı 14 kişilik kadrosuyla sürdürmeye devam ediyor. Bu haftanın en karlı takımı, tekrar umutlandılar ve önlerinde çok önemli bir maç var. Bu sezon, ilk yarıdaki Galatasaray ile birlikte maçlarda en çok pozisyona giren ekibi. Ayrıca geçtiğimiz 28 haftada Trabzonspor’da olmayınca olmuyorlar çok oldu. Ama Trabzonspor’un izlediğim birkaç maçında da hiçbir şey görmedik. Yeni takım olmanın dezavantajları diyorum. Bu sezon Avrupa Kupalarına katılabilecek bir Trabzon gelecek sene iş yapabilir.

Galatasaray

Öyle bir maç oynandı ki iki ezeli rakip ne olduğunu anlamadılar. Skibbe’nin gidişi Bülent Korkmaz serüvenini başlattı. Ama hep eksik kadro sakatlıklar, cezalılar, Lincoln krizi takımı bozdu. Oyununu bozdu. Kafaları dağıttı. Galatasaray’ın iç işlerinden pek anlamam ama birkaç oyuncu bu takıma yakışmıyor. Bunu Galatasaraylı arkadaşlarım da söylüyor. Peki Adnan Polat ne yapmalı. Bence pek konuşmamalı.

Fenerbahçe

Fenerbahçe’de bir senede çok şey değişti. Zico’nun yakaladığı havayı, Aragones ile devam ettirmeye çalışan Fenerbahçe, karşılarında bambaşka bir tablo gördüler. Mehmet Aurelio’nun takım için önemini görmeyenler, yanlış transferlere imza attılar. Tribünle tersleştiler. Böyle bir durumda yapabileceğiz en son tribün ile tersleşmek olmalıdır bana göre zira kulübün gerçek sahipleri onlardır. Şu an Kadıköy tam bir kapalı kutu. İçinden ne çıkacak göreceğiz.

Ada'dan arıza topçular

aslında bazı fotolar fikret abini tanıycaksın ismi altında da girilebilir. ancak bu adamlara hafif gelebilir..

5- Robbie " The God" Fowler
aut çizgisinin kirecini kokain niyetine götürürken

4- Kieron Dyer
takım arkadaşını maç sırasında yumruklayabileyecek bir isim.

3- Eric Cantona
Cantona ve meşhur tekmesi.



2- Duncan Ferguson
evine giren hırsızı döverek meşhur olmuştu. ancak daha sonra bu geleneği sahada da sürdürdü.


1- Paul Gascoigne
Oynadığı milli maçın ardından forma ve kramponla pub'a gidecek kaç kişi var ki dünyada. ve ya uyuyan takım arkadaşının üzerine çişini yapan.
en kral 50 vukuatı için tıklayınız

to be continued...

fikret abini tanıycaksın vol.12

çöküş

Farklı Kafalar vol.6

- Şampiyonluğu kaldıracak kapasiteniz olduğunu düşünüyor musunuz?
- Herşeyi kaldırabiliriz, dünyayı bile kaldırabiliriz.

İzleyiciler