cayicen135

Bizim için çayın da futbolun da demlisi makbuldür

demokratik hak

fenerbahçe taraftarının bir kısmı, daha da açıklayıcı olması için şöyle diyeyim, taraftarın takıma desteğini tezahürat yaparak veren, maçları ayakta izleyen, deplasmanlarda, salonlarda takımını yalnız bırakmayan kesimi tribün politikası başta olmak üzere pek çok konudaki yönetiminden memnun olmamalarından dolayı aziz yıldırım'ın başkanlık görevini bırakmasını istiyor. gayet normal olarak bu görüşü paylaşmayan ve aziz yıldırım'ın görevine devam etmesini isteyen diğer kesim var. buraya kadar herşey normal. ancak bu durumda öyle bir anormallik var ki, uzun süredir anlamakta güçlük çekiyorum(z).

aziz yıldırım'ı destekleyen görüşler fenerbahçe resmi sitesinde sayfa sayfa yayınlanırken, fenerbahçe'nin resmi yayın organları adeta aziz yıldırım'ın yayın organlarına dönmüşken, bir fenerbahçe taraftarı senelik +1000 TL ödeyerek bir sezonluk sahibi olduğu koltuktan, küfür etmeden, son derece seviyeli bir şekilde nasıl oluyor da aziz yıldırım'ı istifaya davet edemiyor? bu hakkı kim, hangi cüretle elimizden alıyor? "yıldırım istifa" sözleri hangi yasaya göre polisin taraftarı darp etmesini ve nezarete almasını gerektiriyor? aynı tezahürat nasıl oluyor da aynı fikri paylaşmayan taraftar kesimine diğer kesimin suratına "orospu çocuğu" deme hakkı veriyor?

newcastle united taraftarı kulübün sahibini protesto ederken nasıl oluyor da seçimle o koltuğa oturan aziz yıldırım eleştirilemiyor? kurumsallaşma adı altında kişiselleşmenin kralı yaşanırken bu kulüpte ses çıkarmayana yazıklar olsun.

aragones'e, futbolculara ana bacı söven büyük fenerbahçe'nin büyük taraftarı bu şahısları ve zihniyeti fenerbahçe'ye getirenin aziz yıldırım olduğunu düşünemiyor. takımın yürüye yürüye şampiyon olması gerektiğini iddia eden de kendisi, istisnasız her branşta fenerbahçe'ye tarihi başarılar yaşatmış isimlerin kulüple ilişiğini kesmek için türlü çetrefilli yollara başvurup nihayetinde kovan da. öylesine bir aziz yıldırım aşkı var ki kimilerinin gözünde canarino'nun aylar önce dediği gibi aziz yıldırım kalkıp "bundan böyle iki kere iki beş edecek!" dese, düşünmeden alkış tufanına tutacak.

esas üzerinde düşünülmesi gereken husus ise bence şu; her tribünde olduğu gibi fenerbahçe tribünlerinde de ezelden beri bağıran taraftar var oturup maçı izleyen taraftar var. bu iki taraftar tipi yeni oluşmadı sonuçta. bu iki güruh nasıl oldu da birbirine düştü? kim, niye bu iki grubu birbirine düşman etti?

mayıs ayındaki kongrede de müspet bir sonuç çıkacağı yok ya, yine de insanı yaşatan ümit misali bekliyoruz...

ayrıca sizsiniz orospu çocuğu.

0 yorum:

İzleyiciler