cayicen135

Bizim için çayın da futbolun da demlisi makbuldür

cefakar san marino halkının duygularıyla oynamaya kimsenin hakkı yok

san marino'nun futbol arenasındaki yeri malum. arabada 5 evde 15 tarzı mazlum bir duruşları var. imkan olsa eleme grupları kuraları çekilirken san marino'yla aynı gruba düşen ülkelerin temsilcilerin suratlarının fotoğraflarını çekip mutluluğun resmi diye bir sergi açarım. kulakları çınlasın altan kaptan'ın tabiriyle "böyle çıksak berabere" kalınacak takım. neyse, herkesin bildiği takımın tanıtımını lüzumsuz yere uzattım.

efendim bu geceki dünya kupası eleme maçında alınan skoru biliyorsunuzdur muhtemelen. polonya'ya 10-0 mağlup oldu san marino. bu çilekeş san marino halkının çektiğini kimse çekmedi futbol dünyasında. san marino futbol federasyonu nasıl göz yumar buna anlayamıyorum. hayır maçlara çıkmasan bu işin oluru hükmen 3-0 zaten. ne diye çıkyorsun o zaman? çocuklar spor yapsın mantığıyla koca ülkenin gururu ayaklar altına alınır mı? bu ülkede halı saha yok mu? (eğer hakikaten yoksa müteşebbis türk halkına buradan seslenelim. kriz zamanında kısa vadede geri dönüşlü güzel bir yatırım.)

yazıya koyacak resim olarak sadece bu resmi bulabildim. san marino milli takımının slovakya maçı öncesi seremonide çekilmiş bir resmi. fotoğraf işinden anlamam ama güzel bir kare yakalanmaya çalışılmış belli ki. önde bayrak arkada milli marşı okuyan oyuncular. müthiş bir konsantrasyon. neyin konsantrasyonuysa artık. tarihinde 4 beraberlik 2 galibiyet var sadece bu takımın. beraberliklerden biri de türkiye'yle. soyunma odasında ne konuşuyorlar ki acaba? "beyler bu sefer kırıyoruz şeytanın bacağını artık!" diye yemin edip mi çıkıyorlar? ya da fatih terim tandanslı bir hocaları var da her maçtan önce "allah yardımcınız olsuuuaaan!" diye mi bağırıyor?

velhasıl buradan yetkililere sesleniyorum. artık bu acı dinsin. başlıkta da söylediğim gibi cefakar san marino haklının duygularıyla oynamaya kimsenin hakkı yok!

*speşıl tenks tu anıl paşa

1 yorum:

karayılan dedi ki...

neyse ki türk milli futbol takımı var san marino futbol takımı tarihinde. ilk gollerini bize attılar, ilk puanı bizden aldılar. yaşasın san marino'nun onurlu mücadelesi, yaşasın endüstriyel futbola direnişleri..

İzleyiciler