cayicen135

Bizim için çayın da futbolun da demlisi makbuldür

2010

ülker'in basketbol şubesini kapatması ve sonrasındaki fenerbahçe ile olan evlilik herkesin malumu. derdim asla ezeli rakiplere taş atmak değil ama gördüğüm/bildiğim kadarıyla da ülker'den alınan destek anlamında şimdiye kadar en düzgün işleyen sistem de fenerbahçe'nin uyguladığı sistem. böyle bir evliliğe gerek var mıydı? gelen iki şampiyonluk ve 2 euroleague Top 16 başarısına rağmen gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki bence hayır. "ama barcelona bile isminin başına sponsor alıyor..." gibi hamaset edebiyatlarını ciddiye almıyorum. farklı ülkelerin kültürlerini birebir bize adapte edip sonuçlara varmak manasız oluyor. buyrun bir bakın liverpool tribünleri ve fenerbahçe tribünlerine. herhangi bir fark görebiliyor musunuz? olmuyor ama işte.

velhasıl konu bu değil. malum evlilik ve özellikle akabinde türlü çin oyunlarıyla aydın örs'ün görevine son verilmesinin ve federasyonla yapılan şuursuz anlaşma ile tanjevic'in takımın başına gelmesinin ardından fenerbahçe basketbol şubesi sorumlularının ağzından düşmeyen bir "herşey 2010 için, biraz sabır" sözü var. bu 2010 senesi ne menem bir seneyse artık uğruna gerçek bir fenerbahçeli ve karşı karşıya geldikleri müsabakalarda tanjevic'e karşı üstünlük sağlayan aydın örs önce yollandı, ardından fenerbahçe ve basketbol sözcüklerini duyan herkesin yanına iliştireceği üçüncü isim olan ibrahim kutluay.

buyrun o meşhur 2010 da geldi. size göre günü kurtarmaya yönelik hareketler yapan, iki hamle ötesini düşünemeyen galatasaray'da quinton hosley ve tolliver varken, fenerbahçe'de hala kendisini geliştirememiş preldzic ve vidmar var. bunun yanı sıra bu iki gencin arkasında unutulan serhat çetin ve sezon başında erdemir'e kiralanan hakan demirel var. tüm avrupa macerası problemli geçen ancak aydın örs ile birlikte takım oyunu oynamaya başlayan ancak tanjevic'le yaşanan sorunlar ardından ayrılan solomon ve yerine gelen vasıfsız green var. 100. yıl şampiyonluğunda özellikle efes pilsen final serisindeki müthiş savunmasıyla şampiyonluğa büyük katkısı olmasına rağmen daha sonra nedense defterden silinen ve şu aralar mersin b.b.'de oynayan eddie basden var. yani kısacası var oğlu var. gelecek büyük başarılar için sabredilmesi gereken 2010 yılı kapıya dayanmışken fenerbahçe'de durum bu.

bu noktada sorulması gereken soru şu: fenerbahçe, isminin yanına ülker'i almadan da bu oyuncuları kadrosuna katamaz mıydı? bence giricek dışındakileri kesinlikle katabilirdi. bu evliliğin fenerbahçe için yararını bir kişi çıkıp söyleyebilir mi? yıllardır eleştirdiğimiz müessese takımlarının maddi gücü sayesinde kulüp takımlarını ezmesinden yine muzdarip olacaksak ülker ne iş yapar? maddi güç anlamında türkiye'deki tek rakibin olan efes pilsen ile transferde yarışamıyorsan ne diye varsın sen ülker?

"yönetim ne yaptığını biliyordur" "hep destek tam destek" mottosuyla yanıp tutuşan antu forum taraftarı profili 2010 geldiğinde ne diyecek en çok da onu merak ediyorum.

yukarıdaki resim basketbol federasyonu sitesinden alıntı. ibrahim kutluay'ın bu sene teknik üniversite formasıyla ortaya koyduğu performans. 26.93 sayı, 3.7 rebound, 3 asist, 1.5 top çalma. 2010 hedefleri dahilinde yetersiz görülen, bu seneki rotasyonda 5-6 dakika kendisine çok görülen ibrahim kutluay.

0 yorum:

İzleyiciler